Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Árvíz védekezés - SOS felhívás

A PTE MIK kéri mindazon hallgatók és oktatók segítségét, akik 2024. szeptember 20-án, pénteken az árvízi védekezésben tudnak segítséget nyújtani. 

Európai Mobilitási Hét a PTE-n!

Idén huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között, mely számos érdekes programmal várja mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a környezetbarát és fenntartható közlekedésről.

Pannónia Ösztöndíjprogram: Oktatói Mobilitás

Pannónia Ösztöndíjprogram: Oktatói Mobilitás

Pályázati cél: A Pécsi Tudományegyetem Műszaki- és Informatikai Kara pályázatot ír ki a 2024/2025-ös tanév őszi félévére Pannónia Program oktatói, kutatói mobilitási programban való részvételre.

Pályázati beadási határidő: folyamatos

Bővebb tartalom

Készségek Európai Éve Konferencia

A Nemzeti Fejlesztési Központ szeptemberben, az Európa Unió Tanácsának soros magyar elnökségi programja keretében rendezi meg partnereseményként a Készségek Európai Éve - European Year of skills konferenciáját.

JAF Holz Építészhallgatói Tervpályázat 2024/25

A JAF Holz Magyarország elkötelezett támogatója a hazai építészeti képzésnek, valamint vállalatunk filozófiájának szerves része az optimális építészeti koncepció megtalálásának az elősegítése, illetve a faépítészet hazai népszerűsítése. Ennek megfelelően 2024 őszén egy mintegy 7.000.000 Ft összdíjazású "Építész Hallgatói Tervpályázatot” indítunk, amelyen 8 egyetem hallgatói vehetnek részt.

Közlekedési Innovációs Díj - benyújtási határidő: 2024. szeptember 22.

Közlekedési Innovációs Díj - Szeptember 22-ig várjuk a jelentkezéseket! 3 millió Ft a tét!

Idén immár hatodik alkalommal szállhatnak versenybe a közlekedési szakma csúcselismeréséért fiatal mérnökök, fejlesztők, kutatók. A Közlekedési Innovációs Díjat ez alkalommal is a leginkább innovatív és hasznos közlekedésfejlesztési elképzelés kaphatja meg. A tét nettó hárommillió forint, amely hozzájárulhat az elképzelés megvalósításához.

Kitüntetések Pécs Város Napján

A Kodály Központ hangversenytermében, Pécs Város Napja alkalmából ünnepi közgyűlést tartottak. A rendezvényen kitüntető díjak és elismerések átadására került sor.